Tips på att anlita rätt städföretag för hemstäd

Hur mycket tid lägger du på att städa ditt hem under en genomsnittlig vecka? Vad annat hade du kunnat göra med den tiden? Att anlita en rekommenderad städfirma i Jönköping kan spara tid, och det kan också spara pengar om du använder tiden du sparar på ett mer lönsamt sätt.

Privat städhjälp eller städföretag

städföretag med utbildad städpersonal

Det första stället att leta efter den här typen av städhjälp är hos vänner och familj. Känner du någon som tidigare anlitat ett städföretag i Jönköping? Fråga dem vad deras erfarenhet av städföretaget är. Få referenser från personer du litar på och börja din sökning med de personer eller städföretag du fått rekommenderade.

Du måste bestämma om en enskild person eller ett städföretag fungerar bäst för dina städbehov. Med en individ får du möjlighet att prata med samma person varje vecka, hjälpa dem att förstå vad du förväntar dig av dem och bygga upp ett bra arbetsförhållande. Med ett städföretag får du nytta av försäkringar, bakgrundskontroller och ersättare om din städare är sjuka eller oförmögna att arbeta, men du får inte den personliga kontakten du skulle få från en individ. Båda scenarierna fungerar bra, men du måste bestämma vilket som är bäst för dina rengöringsbehov.

Om du väljer att anställa en person istället för ett städföretag, kommer du troligen att betala lite mindre för städtjänsten. Med de pengarna du sparar kan du utföra en online-bakgrundskontroll för att ge dig lugn och ro när du anlitar städaren.

Jämför städfirmorna – Vilka städtjänster erbjuder de?

När du har minskat ner listan över potentiella kandidater intervjuar du dem. Beskriv vad du förväntar dig att de ska göra medan de är i ditt hem och ta reda på hur lång tid de tror att det kommer att ta. Du kanske inte vill välja den person eller det städföretag som ska göra jobbet snabbast eftersom de kanske inte levererar bästa kvalitet, men du vill inte nödvändigtvis anställa den som tar längst tid på sig eftersom du då kommer att betala mycket för denna städservice. Hitta en städare som har en rimlig tidsuppskattning.

Referenser och omdömen

Slutligen, när du har en potentiell städservice eller städare i åtanke, be om referenser. Ring dessa referenser för att ta reda på vad de tycker om individen eller företaget. Fråga specifikt om det någonsin var några problem och om det fanns, hur hanterades dessa problem. Detta ger dig en tydlig inblick i vad du kan förvänta dig om du ingår ett samarbete med en viss tjänsteleverantör.